Importera en Wordpress-sida till Installatron

För att importera en wordpress-sida till oss via Installatron måste du först logga in på Direct Admin. Här är en guide på hur du loggar in: https://help.inleed.se/directadmin/logga-in-pa-directadmin

Navigera dig till: +Extra Features > Installatron Applications Installer Klicka sedan på Applications Browser och sedan sök efter Wordpress. Klicka på hamburgarmenyn som på bilden och välj Import existing install

import installatron

Klicka sedan på From different account:

import installatron

I första rutan väljer du vart du ska importera din sida ifrån:

1. URL = Domänen du vill importera ifrån
  2. IP = Ange endast serverns IP adress om din Domäns dnser inte resolvar korrekt.
  3. Protocol = Här väljer du om du vill ansluta via SSH, FTP(TLS/SSL), FTP eller SFTP. Vanligast är via SSH eller via FTP(TLS/SSL).
  4. Ange serveradressen till din SSH eller FTP i form av IP eller Hostname.
  5. Ange port. Standard för SSH är 22 och Standard för FTP är 21. Dessa uppgifter tillhandahåller leverantören där du sidan du ska importera ifrån ligger.
  6. Username: Det är ditt användarnamn för ditt SSH eller FTP konto
  7. Password: Ange ditt lösenord för ditt SSH eller FTP konto
  8. Path: Ange sökvägen till din Wordpress installation.

import installatron

I nästa ruta nedanför anger du destinationen till vart du vill importera din sida:

1. Domain: Ange domänen som sidan skall ligga under
  2. Directory: Lämna blankt om du vill att din installation ska ligga direkt i public_html mappen.
  3. Här väljer du om det ska skapas en ny databas automatiskt (rekommenderas), eller om du vill använda en som du redan skapat i förväg.
  4. Klicka sedan på import

import installatron

Har du fyllt i allt rätt så kör den igång importeringen och det kan ta lite tid. När importeringen är klar ligger din wordpress-hemsida i din public_html mapp.