Generera SSL-certifikat till din domän

För att få din sida att visas som säker behöver du generera ett SSL-certifikat för den specifika domänen. Detta är helt gratis tack vare den öppna certifikatutgivaren Let's Encrypt. De kan erbjuda gratis certifiering tack vare donationer från stora organisationer och företag som t.ex. Mozilla, Facebook, Chrome, Facebook, m.m.

OBS

Tänk på att din domän måste peka mot oss för att du ska kunna generera ditt SSL-certifikat hos oss.

Följ dessa steg för att generera ett SSL-certifikat till din domän:

1. Gå in på DirectAdmin. Är du osäker på hur du kommer hit kan du följa denna guide.
  2. Om du har flera domäner inlagda på ditt webbhotellskonto behöver du först och främst se till att det är den specifika domänen som du vill generera certifikat till som är den aktiva. Se pil #1 i bilden nedan. Därefter navigerar du via Account Manager -> SSL Certificates enligt pil #2 i bilden nedan:

Navigera till SSL-Certificates

1. Här inne väljer du kolumnen Free & automatic certificate from Let's Encrypt

SSL-val

1. För att få din hemsida att vara säker räcker det bra med att generera för domänen i sig samt www. Om du i någon mailklient använder mail.dindomän.se som servernnamn är det också en bra idé att kryssa i detta val i listan enligt bilden ovan.

2. Därefter trycker du på knappen SAVE.

3. Det är också en bra idé att kryssa i rutan för Force SSL with https redirect längst ner på sidan, så att en besökare till din sida alltid hamnar på den säkra och krypterade versionen av din webbsida. Kom ihåg att även här trycka på knappen Save.

4. När du har genererat certifikatet kommer du att bli vidareskickad till kolumnen Paste a pre-generated certificate and key där du kommer att kunna se din genererade nyckel samt certifikatet i sig. Du behöver inte göra någonting med dessa, utan de ligger nu lagrade på ditt konto.

Det tar nu ~1 minuter innan du kan se att din sida visas som säker. Certifikatet från Let´s Encrypt kommmer att automatiskt förnyas varannan månad, utan att du behöver göra något mer.