Ändra namnservrar för domän

Det är namnservrarna som berättar vart DNS-zonen för din domän hanteras. Denna DNS-zon innehåller sedan diverse DNS-pekare som berättar vart din domän pekar. Notera att ett namnserverbyte tar ca 24-48 h innan det helt har propagerat ut över världen.

Du byter namnservrar för din domän via Kundzonen. I listan över dina tjänster trycker på knappen Hantera till höger om din domän.

Hantera domän

Du får då upp en popup-ruta där du kan byta till de namnservrar som du ska använda för din domän och sedan trycka på Spara ändringar. Om domänen ska byta till våra namnservrar kan du trycka på den blåa knappen Använd Inleed´s namnservrar, så kommer våra namnservrar automatiskt in i fälten.

Byta namnservrar

Kom ihåg att också trycka på knappen Spara ändringar.