Skapa ny MySQL-databas

För att skapa en ny databas måste du logga in på DirectAdmin. Här är en guide på hur du loggar in om du inte vet hur du gör det: Logga in på DirectAdmin

Navigera via: Account Manager > MySQL Management. Till höger finns knappen + Create New Database som du ska trycka på.

Create new database-knapp

Här ställer du in namn och lösenord på din databas.

• Database Name: Ange namnet du vill ha på din databas
  • Database User: Om du vill ange något användarnamn kan du kryssa ur "Same as database" och skriva in valfritt användarnamn
  • Database Password: Ange ett säkert lösenord för din databas
OBS

Tänk på att din databas samt användarnamnet till databasen alltid får ditt DirectAdmin-användarnamn som prefix.

Klicka sedan på CREATE DATABASE.

Skapa upp databas